Friday, March 23, 2018

Η παρουσία των γυναικών στα κέντρα αποφάσεων

Γράφει η Έφη Κανλή
Με την ενεργή παρουσία γυναικών στα κέντρα αποφάσεων, θα επιτευχθούν οι στόχοι της ισότητας και της ανάπτυξης
«Μια γυναίκα με δυνατή θέληση ονομάζεται ‘κακιά’, ένας άνδρας με δυνατή θέληση ονομάζεται ‘ισχυρός’».
Μάργκαρετ Θάτσερ

Οι γυναίκες σήμερα επιβάλλεται να παίξουν κυρίαρχο και πρωταρχικό ρόλο στο πολιτικό γίγνεσθαι και ιδιαίτερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία αποτελεί το άμεσο προς κάθε πολίτη επίπεδο εξουσίας με αυτοτέλεια και ως θεσμός αποκεντρωμένης και άμεσης δημοκρατίας.

Οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στον προγραμματισμό της πολιτικής που έχουν σχέση με κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία.

Χωρίς την ενεργή παρουσία των γυναικών και την ένταξη της γυναικείας οπτικής στα κέντρα λήψης αποφάσεων της δημόσιας ζωής είναι αδύνατο να επιτευχθούν οι στόχοι της ισότητας και της κάθε είδους ανάπτυξης. Ειδικά σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών απαιτείται εμείς οι γυναίκες να προάγουμε πολιτικές που θα στοχεύουν στην αξία της ισότητας και διευκολύνουν τη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά αλλά και την ανάδειξή τους σε θέσεις ευθύνης, όπου οι γυναίκες αξιοποιούν στο έπακρο τις ικανότητές τους.

Η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε αποτελεσματικές και πιο ορθές επιλογές για κάθε διοίκηση που θέλει να ασκεί μια πληρέστερη πολιτική, ικανό και βασικό στοιχείο για την επίτευξη πραγματικής ισότητας των δύο φύλων. 

Τέλος, για όλα και σε όλα τα επίπεδα πρέπει απόλυτα συντονισμένα και τα δύο φύλα να εργαστούμε συλλογικά και υποδειγματικά, μεθοδικά προς κάθε κατεύθυνση ώστε οι επόμενες γενιές να έχουν κοινή πορεία σε κάθε μάχη της ζωής τους. Εμείς, στην Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, φιλοδοξία μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε, να ενεργοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες. Έχουμε φωνή. Ας την χρησιμοποιήσουμε…
Έφη Κανλή
Μέλος Δ.Σ. 
Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας
Δήμου Ηρακλείου Αττικής 
7 Μαρτίου 2018
Facebook

Πηγή: Χτύπος.gr 




No comments: